Eugen Tomac: Sper ca evenimentul din 21 mai să aibă ecoul necesar. Nu știm cum va evolua războiul, ce știm, însă, sigur, este că Rep. Moldova nu este singură astăzi și are parteneri importanți

  • 19 Mai 2023 12:02
Eugen Tomac: Sper ca evenimentul din 21 mai să aibă ecoul necesar. Nu știm cum va evolua războiul, ce știm, însă, sigur, este că Rep. Moldova nu este singură astăzi și are parteneri importanți

Contextul în care ne aflam astăzi obligă decidenții de la Chișinău să utilizeze toate instrumentele pe care le au pentru a-i convinge pe oameni că democrația și libertatea sunt valori pe care trebuie să le protejeze Rep. Moldova în aceste vremuri, susține europarlamentarul Eugen Tomac. Acesta a subliniat în emisiunea Dialog European de la Radio Chișinău că într-un asemenea context, plin de provocări, cu amenințări zilnice din partea Federației Ruse, cu amenințări hibride în interiorul Rep. Moldova, cu actori politici care contestă linia Guvernului de la Chișinău și politica  pro-europeană asumată de președinta Maia Sandu, oamenii trebuie să conștientizeze cât de importantă este implicarea, iar reuniunea de duminică este în interesul majorității cetățenilor Rep. Moldova.

„Reuniunea de duminică are un obiectiv foarte înălțător, aș spune eu, în interesul majorității cetățenilor Rep. Moldova și sper ca un număr important de cetățeni să răspundă la acest mesaj, pentru că nu este o mobilizare pentru Maia Sandu, este o mobilizare pentru a demonstra atașamentul Rep. Moldova față de o lume spre care tindem. Sper ca evenimentul din 21 mai să aibă ecoul necesar, pentru că totul este în plină desfășurare, nu știm cum va evolua războiul, ce știm, însă, sigur, este că Rep. Moldova nu este singură astăzi și are parteneri importanți care vor afișa această simpatie, susținere pentru Rep. Moldova, inclusiv prin implicare directă”, a declarat Eugen Tomac pentru Radio Chișinău.

La adunarea “Moldova Europeană” va participa și euro-deputatul Siegfried Mureșan - președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu Rep. Moldova.  

Prezența sa la eveniment va face parte din programul de lucru din cadrul vizitei oficiale la Chișinău planificată pentru perioada 20 - 21 mai.  Deputatul european va avea întâlniri cu reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, precum și cu mai multe organizații de tineri.

Adunarea de duminică, 21 mai, se dorește a fi una  apolitică, de aceea sunt așteptați să participe toți cetățenii – a afirmat președinta Maia Sandu care a lansat inițiativa de a convoca o adunarea Moldova Europeană pentru a transmite un mesaj puternic pro-european al RM.

Evenimentul va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale cu începere de la ora 11.

Și cetățenii din diasporă vor organiza întruniri în 33 de orașe europene în care s-au stabilit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
17,18
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,63 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău