Eugen Sturza, candidatura PD la funcția de ministru al Apărarii

  • 12 Septembrie 2017 11:25
Eugen Sturza, candidatura PD la funcția de ministru al Apărarii

Premierul va înainta președintelui Igor Dodon candidatura la funcția de ministru al Apărării. Este vorba despre Eugen Sturza, vicepreședinte al Partidului Popular European,  a anunțat președintele PD, Vlad Plahotniuc, într-un briefing. Potrivit lui Vlad Plahotniuc, au fost analizate șapte candidaturi pentru această funcție, dintre care a trei doamne. 

Liderul PD a mai spuscă Eugen Sturza este un candidat care are capacitatea să modernizeze Armata Națională și știe să gestioneze politicile Ministerului Apărării. 

Eugen Sturza este vicepreședinte al Partidului Popular European din Moldova. În perioada 2009–2013, el a fost consilier al prim-ministrului Republicii Moldova în Guvernul Filat. Iar din 2013 până în 2015 a fost șeful cabinetului prim-ministrului Republicii Moldova în Guvernul Leancă.

Eugen Sturza are studii în economie, În 2008 a absolvit Facultatea de Finanțe la Academia de Studii Economice din Moldova, Chișinău. 

Președintele PPEM, Iurie Leancă, a scris pe Facebook că PPEM îi va oferi lui Eugen Sturza tot sprijinul politic necesar. „Pentru PPEM, nominalizarea vicepreședintelui partidului, Eugen Sturza, la o funcție atât de importantă, ca cea de Ministru al Apărării este o responsabilitate imensă”, a mai scris Iurie Leancă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău