Este pregătit pentru ratificare Acordul de împrumut pentru stocarea gazelor

  • 06 Iulie 2022 14:55
Este pregătit pentru ratificare Acordul de împrumut pentru stocarea gazelor

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană – coraportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de împrumut dintre Republica Moldova și BERD, semnat la 23 iunie 2022. Potrivit documentului, Republica Moldova va contracta un împrumut în sumă de 300 de milioane de euro din partea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru achiziționarea de rezervă a gazelor în scopuri de urgență și în scopul diversificării surselor de aprovizionare, se arată într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Prin ratificarea Acordului de împrumut vor fi diminuate riscurile legate de posibilele limitări sau sistări în furnizarea gazelor naturale în contextul situației politice și a evoluției piețelor energetice din regiune, precizează Parlamentul Republicii Moldova.

Creditul va fi debursat în două tranșe a câte 100 de milioane și 200 de milioane de euro, corespunzător. Suma este necesară pentru implementarea proiectului „Securitatea furnizării gazelor naturale”. Proiectul de ratificare a Acordului va fi examinat de deputați în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău