Erdogan amenință Irakul cu o intervenție MILITARĂ: Să vedem unde-și vând petrolul, noi avem robinetul

  • 25 Septembrie 2017 20:23
Erdogan amenință Irakul cu o intervenție MILITARĂ: Să vedem unde-și vând petrolul, noi avem robinetul

Recep Tayyip Erdogan, președintele Turciei, a transmis luni o amenințare, afirmând că țara sa ar putea interveni militar în Irak, ca reacție la referendumul pentru independența kurzilor din Irak, relatează Associated Press.

Erdogan a susținut luni o conferință de presă în Ankara, în același timp în care kurzii din Irak organizează referendumul pentru independență. Președintele turc a afirmat că independența kurzilor este inacceptabilă pentru Turcia, fiind o problemă de supraviețuire.

El a precizat că actualele exerciții militare ale Turciei ce se desfășoară la granița cu Irak au un scop bine definit.

”Armata noastră nu este degeaba la granița (n.red.: cu Irak). Am putea ajunge acolo brusc, într-o noapte”, a declarat Erdogan.

Liderul de la Ankara a mai precizat că Turcia va lua măsuri politice, economice, dar și militare împotriva kurzilor din Irak dacă aceștia vor continua demersurile pentru declararea independenței, adăugând că va opri conducta de petrol irakiană ce ajunge în Turcia.

”Să vedem unde și prin ce mijloace își vor vinde petrolul. Noi avem robinetul. În momentul în care îl închidem va fi sfârșitul”, a mai afirmat Erdogan.

Președintele Turciei a mai spus că frontiera cu Irakul a fost închisă pe o direcție de mers, urmând să fie închisă în întregime.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău