Emmanuel Macron va avea un discurs în sesiunea de toamnă a APCE, care începe luni

  • 30 Septembrie 2019 09:05
Emmanuel Macron va avea un discurs în sesiunea de toamnă a APCE, care începe luni

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va rosti marți un discurs în sesiunea plenară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), ce are loc la Strasbourg în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, și va răspunde întrebărilor care îi vor fi adresate de parlamentari, relevă un comunicat de presă al Consiliului Europei (CoE), preluat de Agerpres.

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Amelie de Montchalin va prezenta o comunicare în numele Comitetului de miniștri al CoE, iar noul secretar general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, se va adresa membrilor APCE.

Câștigătorul Premiului Vaclav Havel pentru drepturile omului pe 2019, dintr-o listă scurtă de trei nominalizări, va fi anunțat luni, 30 septembrie.

În timpul sesiunii plenare a APCE vor fi abordate subiecte precum avertizorii de integritate, standardele comune pentru instituțiile Avocatul Poporului, protecția victimelor terorismului și păstrarea moștenirii culturale evreiești.

De asemenea, membrii APCE vor discuta despre migrația forței de muncă din Europa de Est și situația refugiaților.

Pe agenda sesiunii plenare a APCE mai figurează funcționarea instituțiilor democratice din Republica Moldova, dialogul post-monitorizare cu Macedonia de Nord și contribuția Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei la o societate cu grad de incluziune mai ridicat. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău