Emily O'Reilly a fost realeasă în funcția de Ombudsman European

  • 18 Decembrie 2019 20:00
Emily O'Reilly a fost realeasă în funcția de Ombudsman European

Emily O´Reilly a fost realeasă miercuri, de Parlamentul European reunit în sesiune plenară la Strasbourg, în funcția de Ombudsman European și va continua să investigheze plângerile împotriva organismelor Uniunii Europene, informează un comunicat al PE, preluat de Agerpres.

O´Reilly a fost realeasă prin vot secret în al treilea tur de scrutin cu 320 de voturi pentru din 600. Ea a ocupat funcția de Ombudsman European începând cu 1 octombrie 2013. Anterior, a fost prima femeie în funcția de Ombudsman și comisar pentru informații în Irlanda, comisar pentru informații de mediu din 2007 și a lucrat ca jurnalist.

Votul din plenul PE a urmat unei audieri publice din 3 decembrie. În cadrul acesteia, europarlamentarii i-au examinat pe cei cinci candidați cu privire la imparțialitate, vizibilitate și transparență.

La începutul fiecărei legislaturi, eurodeputații aleg un Ombudsman pentru următorii cinci ani. Ombudsmanul European investighează plângeri ale cetățenilor europeni, rezidenților în UE și organizațiilor bazate în UE cu privire la administrarea defectuoasă în cadrul instituțiilor, organelor, oficiilor și agențiilor UE. Acestea se pot referi la discriminare, întârzieri inutile sau proceduri incorecte.

Biroul Ombudsmanului European poate lansa investigații din proprie inițiativă. În fiecare an, Ombudsmanul prezintă un raport în Parlamentul European. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău