Elveția demarează un studiu privind nivelul de imunitate a populației la noul coronavirus

  • 24 Aprilie 2020 10:05
Elveția demarează un studiu privind nivelul de imunitate a populației la noul coronavirus

Cercetătorii elvețieni au demarat o campanie de recoltare a probelor de sânge și de monitorizare a cetățenilor pentru a determina care este proporția din populație dotată cu anticorpi împotriva noului coronavirus și care este nivelul de imunitate, au anunțat joi oamenii de știință, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Studiul, intitulat ''Corona Immunitas'', lansat de Școala elvețiană pentru sănătate publică (SSPH+) din care fac parte 12 instituții de învățământ superior, ''va fi realizat pe întreg teritoriul Elveției'' în scopul ''colectării de informații epidemiologice despre imunitatea'' la noul coronavirus, se precizează într-un comunicat publicat pe pagina de internet a programului.

Prevăzută să se desfășoare pe o durată de cel puțin șase luni, cercetarea va furniza ''informații fiabile referitoare la numărul celor care au dezvoltat anticorpi împotriva SARS-CoV-2 (denumirea științifică a virusului) în diferite regiuni și în grupuri specifice de populație, precum și despre amploarea și durata imunității'' împotriva noului coronavirus.

Datele vor furniza totodată informații ''despre probabilitatea de a fi din nou infectat".

COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, a cauzat deja moartea a circa 1.300 de persoane în Elveția, unde s-au înregistrat aproximativ 28.500 de cazuri de infectări.

Această cifră, ca peste tot în lume, reprezintă doar o parte din numărul celor potențial infectați întrucât nu a fost testată întreaga populație.

Germania și Italia au lansat teste la nivel național pentru detectarea anticorpilor, alte țări anunțându-și intenția de a desfășura cât mai curând teste similare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău