Elveția adaugă Paris și Viena pe lista zonelor de risc din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

  • 11 Septembrie 2020 18:00
Elveția adaugă Paris și Viena pe lista zonelor de risc din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19

Elveția a adăugat nouă regiuni metropolitane franceze, între care Ile-de-France, din care face parte Paris, dar și regiuni din jurul Vienei pe lista zonelor cu risc ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, ceea ce presupune carantina obligatorie, timp de zece zile, la sosirea pe teritoriul elvețian pentru călătorii sosiți din aceste zone, relatează Reuters și AFP, preluat de Agerpres.

Guvernul elvețian a anunțat că adoptă o abordare regională pentru țările vecine în cazul măsurilor care vor intra în vigoare la 14 septembrie. Ca parte a acestor măsuri, Ile-de-France și regiunea Viena au fost adăugate pe lista de zone cu un risc crescut de infectare cu COVID-19.

Nouă regiuni franceze au fost astfel plasate pe lista zonelor cu risc ridicat: Centre-Val de Loire, Corsica, Hauts-de-France, Ile-de-France, Normandia, Nouvelle-Aquitaine, Occitanie, Pays de la Loire și Provence-Alpes-Cote d'Azur, precum și opt teritorii de peste mări.

Zonele de frontieră nu sunt vizate de acest sistem de carantină ținând cont de interacțiunea strânsă cu regiunile învecinate, a declarat ministrul Sănătății elvețian Alain Berset în cadrul unei conferințe de presă. Mii de muncitori trec zilnic granițele Elveției cu Franța, Germania și Italia pentru a lucra la Geneva, Basel și în cantonul Ticino.

Guvernul a adăugat și Republica Cehă și Spania pe lista de țări pentru care carantina este obligatorie la sosirea pe teritoriul elvețian, care include deja Statele Unite, India și Brazilia.

"Nu este o idee bună să mergi în zonele cu risc ridicat", a afirmat ministrul Berset, sfătuind călătorii elvețieni să evite zonele aflate pe această listă.

Elveția, care a impus din 6 iulie măsuri de carantină, a declarat că răspunde astfel creșterii numărului de infecții cu COVID-19 din țară. Autoritățile elvețiene au raportat vineri 528 de noi cazuri de coronavirus, cea mai mare creștere zilnică a infecțiilor de la începutul lunii aprilie. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău