Elon Musk | Fondul suveran saudit ar putea finanța scoaterea Tesla de pe bursă

  • 13 August 2018 17:58
Elon Musk | Fondul suveran saudit ar putea finanța scoaterea Tesla de pe bursă

Fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite propune de mai mulți ani ca producătorul de automobile electrice Tesla să devină o companie privată, iar în discuțiile care au avut loc săptămâna trecută și-a exprimat interesul pentru a finanța o astfel de tranzacție, a anunțat luni directorul general de la Tesla, Elon Musk, informează Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Săptămâna trecută, fondatorul Tesla i-a șocat pe investitori după ce a anunțat că ar vrea să scoată Tesla de pe bursă la un preț de 420 de dolari pe acțiune, un preț care ar evalua producătorul auto la 72 miliarde de dolari. Atunci, Elon Musk nu a oferit alte detalii referitorare la modul în care ar putea fi finanțată operațiunea, adăugând doar că finanțarea este asigurată.

"În urmă cu aproape doi ani, Fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite m-a contactat în repetate rânduri pentru a scoate Tesla de pe bursă. Prima întâlnire cu mine a avut loc la începutul lui 2017, ocazie cu care și-au exprimat interesul, deoarece este important pentru ei să își diversifice operațiunile dincolo de petrol. Ulterior, am avut mai multe întâlniri la care și-au reiterat interesul. Evident, Fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite are suficient capital pentru a executa o astfel de tranzacție", se arată într-un mesaj publicat de Elon Musk, pe blogul companiei.

Săptămâna trecută, Financial Times anunța că Fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite deține o participație de 5% la Tesla. Supervizat de prințul Mohammed bin Salman, Fondul suveran de investiții este elementul central al strategiei Vision 2030 destinat modernizării economiei Arabiei Saudite. Anul trecut, Fondul suveran de investiții al Arabiei Saudite a investit 3,5 miliarde de dolari în compania de ride-sharing Uber. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău