Elon Musk are acum o criptomonedă botezată după el și prețul ei a crescut cu 825% în prima zi

  • 09 Noiembrie 2021 11:44
Elon Musk are acum o criptomonedă botezată după el și prețul ei a crescut cu 825% în prima zi

Elon Musk a avut mai multe zile pline de evenimente pe Twitter, inspirând mai nou un „memecoin” al cărui preț a crescut exploziv încă din ziua lansării, relatează Markets Insider, transmite hotnews.ro.

În cursul weekendului CEO-ul Tesla și SpaceX a schimbat numele contului său de Twitter în „Lord Edge”, declanșând numeroase speculații cu privire la motivul din spatele schimbării. Miliardarul sud-african nu a oferit nicio informație în acest sens, potrivit sursei citate. 

Cu toate acestea, o criptomonedă numită Lord Edge a început să fie tranzacționată luni, ajungând la un moment dat la un volum al tranzacțiilor de 60 de milioane de dolari, potrivit datelor site-ului de specialitate CoinMarketCap.

Prețul monedei virtuale a ajuns la un maxim de 0,00002954 dolari, o creștere de 825% față de prețul de lansare de 0,000003192 dolari. Prețul Lord Edge a scăzut ulterior la un minim de 0,000002724 dolari dar a urcat apoi la aproape +300% față de nivelul de la începutul zilei de luni.

„Suntem LIVE și CREȘTEM EXPLOZIV! @elonmusk Lord Edge este cu noi”, a pretins pe Twitter EDGELON, comunitatea acestei monede bazate pe ether.

Însă nu există niciun semn că Musk ar fi implicat în proiectul de lansare a noii monede digitale. Acesta afirmase anterior că a investit în bitcoin, dogecoin și ether.

Billy Markus, creatorul dogecoin, a notat duminică pe Twitter că noul nume de utilizator al lui Elon Musk este o anagramă pentru „elder doge” ('doge' mai în vârstă), o referință la mema cu câinele Shiba Inu care s-a viralizat în 2013 și a stat la baza creării în glumă a dogecoin.

Nouă înșelătorie crypto?

Elon Musk și-a schimbat însă luni numele contului de Twitter de la „Lord Edge” la numele său real, un posibil semn că dorește să se distanțeze de această monedă digitală.

Lansarea noii criptomonede vine în contextul în care autoritățile de reglementare din întreaga lume îi avertizează pe investitorii individuali să fie prudenți cu privire la achiziția de astfel de criptomonede și alte active digitale.

Săptămâna trecută prețul criptomonedei SQUID, inspirată de popularul serial Netflix dar care nu a avut nicio legătură cu gigantul de streaming american sau creatorii seriei sud-coreene, a crescut cu până la 75.000% înainte de a se prăbuși la 0 în doar câteva minute.

SQUID s-a dovedit a fi o înșelătorie de tip „rug pull” în care promotorul unui activ digital atrage cumpărători, sistează brusc tranzacționările și se face nevăzut cu banii strânși din vânzări.

Schimbarea numelui contului său de Twitter a fost doar unul din evenimentele unui weekend ocupat al lui Musk pe platforma social media.

Sâmbătă acesta i-a întrebat pe cei 62 de milioane de urmăritori ai săi dacă ar trebui să vândă 10% din acțiunile sale Tesla, promițând că va respecta rezultatul sondajului. Peste 3,5 milioane de utilizatori ai Twitter au votat „da”.

Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic după încheierea sondajului însă și-a revenit timid ulterior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
24,96
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,14 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
22
Wed
22
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău