Elicopter SMURD prabușit: Victimele, înmormâtate cu onoruri militare

  • 05 Iunie 2016 19:57
Elicopter SMURD prabușit: Victimele, înmormâtate cu onoruri militare

Cateva sute de persoane au asistat, duminica, la Iasi si la Bacau, la ceremoniile de inmormantare cu onoruri militare a celor patru persoane decedate in urma prabusirii unui elicopter SMURD in Republica Moldova.

La capela din incinta Spitalului "Sfantul Spiridon" din Iasi a avut loc, duminica la pranz, o slujba religioasa oficiata de mai multi preoti, la care au asistat intre altii secretarul de stat in MAI Raed Arafat, reprezentanti ai ISU, SMURD, dar si peste o suta de ieseni, relateaza News.ro.

Sicriul pilotului Doru Gavril si al asistentului medial Gabi Sandu au fost urcate apoi in doua masini ale SMURD, dupa care convoiul format din zeci de masini ale SMURD, ISU si ale Politiei au pornit catre cimitirul "Petru si Pavel", unde cei doi au fost inmormantati.

Pe marginea aleilor cimitirului erau asezate aproximativ 200 de coroane de flori, iar in timpul ceremoniei de inhumare mai multe avioane de mici dimensiuni, precum si un elicopter au survolat zona, fiind aruncate flori.

Inmormantarea medicului Mihaela Dumea a avut loc in cursul dupa-amiezii, ea fiind inhumata intr-un alt cimitir din municipiul Iasi.

Si la Bacau, sute de oameni au participat la inmormantarea copilotului Voicu Socae, la slujba asistand, pe langa rude si prieteni, o grupa de paramedici de la SMURD.

Copilotul Vasile Socae a fost inmormantat cu onoruri militare in cimitirul principal din municipiul Bacau, iar doua elicoptere au survolat zona.

Slujba religioasa a fost oficiata de catre un sobor de preoti, condus de catre Preasfintitul Ioachim, arhiepiscopul Romanului si Bacaului.

Elicopterul SMURD, prabusit in R. Moldova in timpul unei misiuni

Elicopterul SMURD a decolat, joi, la ora 09.55, de la Iasi, in directia Vulcanesti - Republica Moldova, unde a aterizat la ora 11.00. La ora 11.30, a preluat o femeie in varsta de 85 de ani, cu bronhopneumonie, pe care a transportat-o la Chisinau.

Dupa predarea pacientei, elicopterul a alimentat si a decolat din nou, in jurul orei 13.10, catre Cahul, intr-o misiune aeromedicala pentru salvarea unei persoane in varsta de 64 de ani, cu accident vascular cerebral. Inainte de a ajunge la pacient a avut loc accidentul, a spus, joi, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

Cei patru membri ai echipajului care si-au pierdut viata in misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul - capitan-comandor Voicu Socae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicina de urgenta, 39 de ani si asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani.

Presedintele Klaus Iohannis i-a decorat, sambata, post mortem, pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD prabusit in Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,57 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău