Elevii din clasa I de la liceul “Mihai Eminescu” din Chișinău au sărbătorit 100 de zile de școală

  • 13 Februarie 2019 18:42
Elevii din clasa I de la liceul “Mihai Eminescu” din Chișinău au sărbătorit 100 de zile de școală

A devenit o tradiție în unele licee din Republica Moldova sărbătorirea a 100 de zile de școală pentru elevii din clasa I. Copiii de la liceul “Mihai Eminescu” din capitală au demonstrat în fața părinților că sunt entuziasmați că s-au înscris în cursa pentru acumularea cunoștințelor.

Copiii clasei I A au dat dovadă că știu să citească bine, să socotească, au acumulat noi cunoștințe despre istoria, cultura țării și toate acestea le-ar plăcea să le facă alternându-le cu cântece, jocuri, dansuri și glume. Pornind de la cele 100 zile petrecute în școală, ei își face deja proiecte pentru viitor.

Fetița mea a așteptat cu mare nerăbdare această sărbătoare. Am văzut și noi cam ce ar face la lecții și în afara lecțiilor! Am văzut că mai pot și să cânte frumos, să danseze, să deseneze…”, a spus un părinte.

Profesoara Parascovia Coval consideră că picii de astăzi sunt deosebit de curioși, talentați și merită să aibă un viitor frumos la ei în țară.

Întra-adevăr au rezultate frumoase. Și copiii, dacă au studii bune, ar putea face să prospere țara. Să-i păstrăm, să-i avem aici acasă, să nu producem brațe de muncă pentru țări străine. Uite asta mă doare. Eu văd viitorul țării în mâinile acestor copii!”, a afirmat Parascovia Coval.

La Sărbătoarea celor 100 de zile de școală, elevii din clasa I A de la liceul M. Eminescu au transmis și o simbolică urare pentru colegi și pentru toți concetățenii: să avem suflet mai mare de o sută de ori, alegeri mai bune de 100 ori, conștiință mai împăcată de 100 ori și copiii noștri să fie de 100 ori mai fericiți!

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău