ELECTORALA 2024 | Vasile Tarlev a adus semnăturile la CEC, iar MAN a cerut înregistrarea pentru referendum

  • 13 Septembrie 20:28
ELECTORALA 2024 | Vasile Tarlev a adus semnăturile la CEC, iar MAN a cerut înregistrarea pentru referendum

Grupul de inițiativă în susținerea lui Vasile Tarlev, desemnat de Partidul Politic „Partidul pentru Viitorul Moldovei” a prezentat la Comisia Electorală Centrală listele de subscripție cu semnături. CEC are la dispoziție 7 zile ca să verifice documentele și listele de subscripție prezentate, transmite IPN.

În total, Comisia Electorală Centrală a înregistrat 13 grupuri de inițiativă pentru susținerea candidaților la alegerile prezidențiale. Listele de subscripție cu semnături urmează să fie prezentate până pe data de 20 septembrie. Ieri la CEC a prezentat semnăturile și Renato Usatîi, liderul Partidului Politic „Partidul Nostru”. Vasile Tarlev a adus semnăturile la CEC, iar MAN a cerut înregistrarea pentru referendum

Partidul Politic Mișcarea Alternativa Națională a depus cerere la CEC cererea pentru a fi înregistrat în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie cu opțiunea „DA”. Potrivit liderului MAN, Ion Ceban, primar al capitalei, formațiunea va desfășura o campanie de informare despre referendum, care este rolul acestuia, dar și de ce cetățenii trebuie să voteze la referendum.

CEC a înregistrat până în prezent nouă formațiuni politice în calitate de participant la referendumul republican constituțional din 20 octombrie. Cereri mai pot fi depuse până pe 20 septembrie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Thu
18
Fri
18
Sat
19
Sun
19
Mon
18
Arhivă Radio Chișinău