Electorala 2024 | Maia Sandu și Alexandru Stoianoglo sunt așteptați la o nouă dezbatere, cu moderator, la televiziunea națională

  • 28 Octombrie 08:55
Electorala 2024 | Maia Sandu și Alexandru sunt așteptați la o nouă dezbatere, azi seara, cu moderator, la televiziunea națională

O nouă dezbatere va avea loc astăzi seara, 28 octombrie, între candidații din turul II al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu și Alexandr Stoianoglo. Dezbaterea va fi organizată și difuzată în direct la Moldova 1 și Radio Moldova, începând cu ora 19:00.

Moderatorul dezbaterii va fi Radu Osipov, însă vor fi prezenți și alți jurnaliști, din diferite redacții, care vor putea adresa întrebări celor doi participanți la confruntarea electorală.

Dezbaterea va fi organizată în conformitate cu reglementările Comisiei Electorale Centrale, oferind fiecărui candidat câte 45 de minute pentru a se adresa alegătorilor. Candidatul va răspunde la întrebările moderatorului și ale jurnaliștilor din studio, va participa la discuții libere și va răspunde întrebărilor directe din partea publicului.

Printre temele de discuție se numără atribuțiile președintelui Republicii Moldova, politica externă a țării, integrarea europeană, programele electorale ale candidaților, garantarea drepturilor fundamentale, coeziunea socială și securitatea națională”, potrivit companiei publice de radio și televiziune din Republica Moldova.

TRM mai anunță că „pentru a asigura prezența unui spectru cât mai larg de viziuni, Teleradio Moldova a invitat jurnaliști cunoscuți de la alte instituții media din Republica Moldova, precum și reprezentanți ai societății civile de profil: Petru Macovei (API), Mihail Sirkeli (Nokta), Vitalie Călugăreanu (Jurnal TV/Deutsche Welle), Natalia Zaharescu (ZdG), Stela Untilă (Newsmaker), Valentina Ursu (RLive), Mariana Rață (TV8), Vasile Munteanu (TVR Moldova), care vor avea posibilitatea să le adreseze întrebări candidaților”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Tue
11
Wed
11
Thu
13
Fri
11
Sat
11
Arhivă Radio Chișinău