ELECTORALA 2024 | MAE a anunțat adresele secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la scrutinul din 20 octombrie

  • 27 Septembrie 19:25
ELECTORALA 2024 | MAE a anunțat adresele secțiilor de votare care vor fi deschise peste hotare la scrutinul din 20 octombrie

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat vineri, 27 septembrie, lista și adresele secțiilor de votare, care vor fi deschise peste hotare pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie, comunică MOLDPRES.

Conform documentului, în Federația Rusă moldovenii vor putea vota doar la două secții, ambele amplasate în orașul Moscova. Pentru cetățenii moldoveni din China, Cipru, Emiratele Unite Arabe, Estonia, Azerbaidjan, Japonia, Letonia, Lituania, Norvegia, Polonia, Qatar și Ungaria vor fi deschise câte o secție de vot.

Moldovenii din SUA își vor putea exercita dreptul de vot în cadrul a 17 secții, pentru cei din Canada vor fi deschise șapte secții. Cetățenii țării noastre care se află pe teritoriul  Germania își vor spune opțiunea de vot în cadrul a 26 secții, iar pentru cei din Franța vor fi deschise 18 secții de vot.

Cele mai multe secții- 60, vor fi deschise în Italia, iar alte 17 în Anglia. Pe teritoriul României vor fi deschise 16 secții de vot.

Potrivit autorităților pentru referendumul republican constituțional și alegerile prezidențiale din 20 octombrie vor fi deschise în total 228 de secții de votare în 37 de țări.

Lista și adresele secțiilor de votare organizate în afara Republicii Moldova, se regăsește aici

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:5,14 m/s
Sat
22
Sun
17
Mon
14
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău