ELECTORALA 2024 | Câteva formațiuni au depus actele la CEC în vederea înregistrării Grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale

  • 21 August 14:57
ELECTORALA 2024 | Câteva formațiuni au depus actele la CEC în vederea înregistrării Grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților la alegerile prezidențiale

Câteva formațiuni politice au depus astăzi actele la Comisia Electorală Centrală în vederea înregistrării Grupurilor de inițiativă în susținerea candidaților lor la alegerile prezidențiale.

Astfel, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei a constituit Grupul de inițiativă care va colecta semnături în susținerea candidatului Ion Chicu, pentru alegerile prezidențiale și a depus actele la CEC, transmite IPN.

Și fostul premier Vasile Tarlev a lansat astăzi grupul de inițiativă pentru participare în alegerile prezidențiale din 20 octombrie și a depus autoritatea electorală setul de acte pentru înregistrarea grupului de susținere a candidaturii sale.

Tot astăzi, Consiliul republican al Partidului Socialiștilor l-a desemnat pe fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, în calitate de candidat la alegerile prezidențiale din 20 octombrie. Totodată, a fost aprobată componența grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea acestuia, notează IPN.

Comisia Electorală Centrală urmează să examineze actele depuse în termen de 3 zile și să adopte o decizie. Grupul înregistrat trebuie să colecteze pentru susținerea candidatului cel puțin 15 mii și cel mult 25 de mii de semnături din cel puțin jumătate din raioane.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
23,24
Cer fragmentat
Umiditate:68 %
Vint:2,57 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
19
Mon
17
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău