Electorala 2024 | Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” îndeamnă cetățenii să se informeze înainte de a vota

  • 16 Octombrie 14:52
Electorala 2024 | Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT” îndeamnă cetățenii să se informeze înainte de a vota

Cetățenii trebuie să fie informați înainte de a merge la alegeri, afirmă analistul Igor Boțan, arătându-se surprins de faptul că potrivit sondajelor de opinie, o pătrime sau chiar o treime dintre respondenți nu știu cu cine să voteze, transmite Radio Chișinău.

Dacă vor să facă un vot informat, cetățenii sunt invitați acceseze portalul alegeri.md, lansat în 2019 de Asociația pentru Democrație Participativă „ADEPT”, unde au toată informația despre alegerile prezidențiale și referendum, a declarat expertul într-o conferință de presă.

„Îndemnul nostru este să vă informați înainte de a vota. Potrivit sondajelor de opinie, aproximativ o pătrime sau o treime din concentățenii noștri cu drept de vot, atunci când sunt întrebați dacă vor participa la alegeri și dacă s-au determinat pentru cine vor vota, spun că nu. E o cifră foarte impunătoare. O treime sau o pătrime din cetățeni, de obicei, decid pentru cine vor vota în ultimele zile înainte de alegeri sau chiar atunci când se află în cabina de vot.”, a declarat Igor Boțan.

Portalul alegeri.md conține secțiuni despre programele electorale ale candidaților la funcția de președinte al Rep. Moldova, participanții la referendum, listele electorale, desfășurarea alegerilor în Găgăuzia, evoluția partidelor politice, funcționarea organelor de conducere ale statului și alte informații pertinente.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,24
Cer fragmentat
Umiditate:62 %
Vint:6,17 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău