Electorala 2023 | Lilian Carp promite să facă o capitală cu mai multe curți sigure și confortabile. Candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda” nu a fost admis în cursa electorală

  • 11 Octombrie 2023 14:31
Electorala 2023 | Lilian Carp promite să facă o capitală cu mai multe curți sigure și confortabile. Candidatul Mișcării Profesioniștilor „Speranța-Nadejda” nu a fost admis în cursa electorală

Candidatul PAS pentru primăria Chișinău, Lilian Carp, promite să facă o capitală cu mai multe curți sigure și confortabile. Într-o conferință de presă concurentul electoral a declarat  astăzi că își propune să încurajeze cetățenii să treacă la Asociații de condominiu în cadrul cărora vor putea să-și administreze, cu suportul Primăriei, curțile și blocurile. „Vom aloca 100 de milioane de lei anual asociațiilor de locatari”, a mai precizat Lilian Carp, transmite Radio Chișinău.

 „Prioritatea imediată în mandatul meu va fi reabilitarea completă a 200 de curți, cu parcări amenajate, cu platforme subterane de gunoi. De asemenea,  vom schimba 400 de lifturi.  În paralel, vom iniția un program de termoizolare a peste 500 de blocuri”

Între timp, Andrei Donică de la Mișcarea Profesioniștilor „Speranța-Nadejda” nu a fost admis în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Chișinău.  

Contactată de IPN, președinta Consiliului electoral de circumscripție, Viorica Gadîmba, a precizat că la baza refuzului stă faptul că Andrei Donică a fost deja înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al satului Condrița, iar Codul Electoral spune că o persoană poate candida și la funcția de primar, și la funcția de consilier local, dar nu poate candida la aceste funcții în mai multe circumscripții electorale de același nivel.

Într-un live pe Facebook, făcut până la adoptarea deciziei, Andrei Donică a precizat că s-ar face presiuni asupra membrilor Consiliului pentru a nu fi admis.

Până acum în cursa pentru șefia capitalei au fost înregistrați 20 de candidați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:84 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău