ELECTORALA 2019 | Televiziuni avertizate de CCA, pentru că se manifestă ca departamente de PR ale unor partide

  • 16 Februarie 2019 09:00
ELECTORALA 2019 | Televiziuni avertizate de CCA, pentru că se manifestă ca departamente de PR ale unor partide

O bună parte dintre posturile TV din Republica Moldova se manifestă ca departamente de relații cu publicul ale staff-urilor electorale ale unor partide, potrivit Olgăi Guțuțui, membră a Consiliului Coordonator al Audiovizualului (CCA).

Remarca a fost făcută în ședința de vineri, când CCA a avertizat mai multe televiziuni, controlate de concurenții electorali Vladimir Plahotniuc și Ilan Șor pentru „reflectarea necorespunzătoare a campaniei electorale”.

Olga Guțuțui le-a amintit reprezentanților televiziunilor că ei reprezintă, în primul rând, mass-media și de aceea ar trebui să uite cine este proprietarul companiei și să-și îndeplinească îndatoririle în mod profesionist și imparțial, relatează INFOTAG.

"Voi furnizați oamenilor informații. Și la fel cum producătorul este responsabil de calitatea produselor din magazin, voi sunteți responsabili de sănătatea mentală a spectatorilor. Dacă doriți cu adevărat să faceți lucrul corect, renunțați la știrile pe care le difuzați acum, deoarece ele sunt cu adevărat toxice. Dacă nu reușești să faci asta, atunci ați putea avea succese în alte domenii", a spus Guțuțui.

Angajamentele pe care televiziunile și le asumă față de CCA sunt tot mai puțin respectate, de la o campanie electorală la alta, a constatat ea:

"Avem exemple când reflectarea activității unor candidați durează ore în șir și doar într-un context pozitiv. Și există cazuri când toate știrile despre un candidat sunt în cheie exclusiv negativă".

Olga Guțuțui consideră că, din punct de vedere al obiectivității și al numărului de candidați în circumscripțiile uninominale invitați să participe la dezbateri, trebuie luat exemplu de la PRO TV și TV 8, precum și de la Moldova 1, "mai ales că cel din urmă este obligat și capabil să depună mult mai multe eforturi, deoarece este un canal public de televiziune. finanțat de cetățenii țării".

Membrii CCA au votat vineri în unanimitate pentru emiterea unui avertisment public posturilor Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3, Accent TV, Orhei TV și Televiziunea Centrală pentru reflectarea necorespunzătoare a campaniei electorale, menționează INFOTAG.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău