ELECTORALA 2019 | Reacția lui Valeriu Ghilețchi la informațiile din presă privind amplasarea mai multor secții de votare din SUA în biserici și centre religioase baptiste

  • 11 Februarie 2019 14:35
ELECTORALA 2019 | Reacția lui Valeriu Ghilețchi la informațiile din presă privind amplasarea mai multor secții de votare din SUA în biserici și centre religioase baptiste

Candidatul independent la funcția de deputat în circumscripția 51 (SUA, Canada) neagă informațiile publicate sâmbătă de portalul newsmaker.md, potrivit cărora, mai multe secții de votare din Statele Unite ar fi amplasate în biserici și centre religioase baptiste, sugerând că acest lucru l-ar favoriza pe candidatul Valeriu Ghilețchi, fost conducător al bisericii baptiste din Republica Moldova.

„Publicațiile prezintă informații părtinitoare și incomplete despre secțiile de votare din SUA, fără o analiză comparativă, inducând cititorilor ideea că amplasarea acestora l-ar favoriza pe Valeriu Ghilețchi, întrucât candidatul face parte dintr-o confesiune religioasă, iar 4 din 12 secții sunt deschise în incinta unor biserici, care sunt centre-comunitare și oferă spații gratuite pentru desfășurarea alegerilor”, se menționează într-un comunicat difuzat de staff-ul lui Ghilețchi.

Acesta susține că mai multe secții despre care Newsmaker.md a scris că ar fi amplasate în centre religioase sau biserici baptiste, au de fapt alte locații. Politicianul afirmă că va depune o sesizare la autoritățile din SUA prin care va semnala aceste cazuri de dezinformare și manipulare în context electoral.

Newsmaker a scris că opt din cele 12 secții de votare pentru alegerile parlamentare din 24 februarie care vor fi deschise în SUA, vor funcționa în biserici, centre creștine sau zone unde locuiesc compact originari din Republica Moldova care fac parte din comunitatea religioasă baptistă. În acest context, publicația amintește că Valeriu Ghilețchi a condus mulți ani biserica baptistă din R. Moldova, iar în prezent este liderul Federației baptiste europene. Potrivit sursei citate, Valeriu Ghilețchi ar fi un apropiat al liderilor unor asemenea centre care vor găzdui secții de votare pentru scrutinul din 24 februarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău