ELECTORALA 2019 | Președinția respinge acuzațiile aduse de Blocul ACUM cu privire la ”planul federalizare R.Moldova”

  • 20 Februarie 2019 19:15
ELECTORALA 2019 | Președinția respinge acuzațiile aduse de Blocul ACUM cu privire la ”planul federalizare R.Moldova”

Președinția reacționează la acuzațiile că președintele Igor Dodon ar fi prezentat la conferința de securitate de la München un plan de federalizare a Republicii Moldova. Într-un comentariu pentru radio Chișinău, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Carmena Sterpu, a spus că aceste declarații nu sunt veridice și sunt făcute în context electoral.

„Țin să menționez că în cadrul Conferinței pentru Securitate de la Munchen a fost prezentat un Concept - ”Pachetul comprehensiv pentru Moldova”, care se bazează pe promovarea unei politici externe echilibrate de stabilire a unor relații reciproc-avantajoase atât cu Estul, cât și cu Vestul, cu respectarea statutului de neutralitate permanentă a țării noastre, recunoscut la nivel internațional”, a spus Carmena Sterpu.

Astăzi, blocul ACUM „Platforma DA și PAS” au spus într-un briefing de presă că președintele Igor Dodon a prezentat la München un plan de federalizare a R. Moldova. Ei au spus că dețin aceste informații din mai multe surse, inclusiv de la persoane care au participat la conferința de securitate de  la München.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău