ELECTORALA 2019 | Expert: Are loc doar simularea campaniei electorale

  • 12 Februarie 09:50
ELECTORALA 2019 | Expert: Are loc doar simularea campaniei electorale Tribuna

Expertul în politici publice Ștefan Gligor consideră că actualmente are loc doar simularea unei campanii electorale.

Expertul s-a referit la faptul că în spațiul public au apărut în ultimele zile mai multe acuzații la adresa Partidului Socialiștilor, din partea mai multor formațiuni politice. În opinia lui, acest lucru nu fac decât să-i mobilizeze pe socialiști, transmite IPN.

„Partidul Democrat are nevoie de simularea demonstrării faptului că în țară are loc campania electorală și că suntem înainte de alegeri. Ca în orice campanie electorală, cineva trebuie să se poziționeze în raport cu alți concurenți”, a afirmat Ștefan Gligor la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8. Pe de altă parte, spune expertul, nimic nu-i mobilizează pe membrii și simpatizanții unei formațiuni mai mult decât riscul ca aceasta să fie retrasă din campanie sau loviturile asupra ei.

Expertul spune că înainte de fiecare scrutin, în spațiul public apar diferite subiecte prin care se insuflă societății o stare de frică. În situație de frică, oamenii nu gândesc rațional, dar emoțional. „În societățile insuficient de dezvoltate din punct de vedere politic, economic, juridic, acest lucru uneori funcționează”, a declarat Ștefan Gligor.

Analistul politic Roman Mihăeș este de părere că toți jucătorii din campanie, atât de pe dreapta eșichierului politic, cât și de pe stânga, sunt interesați de faptul ca socialiștii să nu obțină majoritate în următorul Parlament. „Cu cât mai puțin vor obține, cu atât mai bine pentru toți. Eu așa aș spune”, a afirmat Roman Mihăeș.

Analistul consideră că PSRM nu va fi exclus din campania electorală.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chişinău
1,68 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:4,1 m/s
Fri
4 °C
Sat
9 °C
Sun
7 °C
Mon
6 °C
Tue
7 °C

Curs oficial BNM 12 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2148 -0.0164
USD 17.3404 -0.0115
RON 4.0202 -0.0041
UAH 0.7350 -0.0005
RUB 0.2727 -0.0002
Arhivă Radio Chișinău