ELECTORALA 2019 | Curtea de Apel a RESPINS cererea PL de excludere a lui Vlad Plahotniuc din cursa electorală

  • 09 Februarie 2019 13:27
ELECTORALA 2019 | Curtea de Apel a RESPINS cererea PL de excludere a lui Vlad Plahotniuc din cursa electorală

Curtea de Apel Chișinău a respins duminică, 9 februarie, ca neîntemeiat demersul Partidului Liberal de a-l exclude pe liderul Partidului Democrat (PDM), Vlad Plahotniuc, din cursa electorală, pentru ca nu și-a declarat averile și interesele conform legii.

Anunțul a fost făcut de organizația Unirea-ODIP, al cărei lider, Vlad Bilețchi candidează pe listele PL la alegerile parlamentare.

„Cererea în contencios-electoral a Partidului Politic Partidul Liberal împotriva Comisiei Electorale Centrale în privința Partidului Democrat din Moldova, candidatul Vlad Plahotniuc privind contestarea inacțiunii autorității electorale centrale, verificarea informațiilor publice privind declararea averii de către concurentul electoral și excluderea acestuia din campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 se respinge ca neîntemeiată”, se arată în hotărârea Curții de Apel.

Amintim că PL a contestat la Curtea de Apel faptul că „Vlad Plahotniuc a depus o declarație incorectă de avere și interese și care nici pe departe nu reflectă partea cea mai mare a proprietăților sale”.

Anterior, și candidatul Blocul electoral ACUM în circumscripția 17, Nisporeni, Ion Terguță, a cerut anularea înregistrării lui Vlad Plahotniuc în calitate de concurent electoral, motivând că ar fi comis mai multe încălcări la colectarea semnăturilor. Judecătoria Ungheni a respins cererea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău