ELECTORALA 2019 | CEC a stabilit numărul și aspectul buletinelor de vot pentru alegerile și referendumul din 24 februarie

  • 09 Februarie 2019 17:49
ELECTORALA 2019 | CEC a stabilit numărul și aspectul buletinelor de vot pentru alegerile și referendumul din 24 februarie

Comisia Electorală Centrală a stabilit, în cadrul ședinței de sâmbătă, 9 februarie, tipărirea a 11.863.788 de buletine de vot pentru circumscripțiile uninominale de pe teritoriul Republicii Moldova (1-48) pentru alegerile parlamentare și referendumul republican consultativ din 24 februarie.

Buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată), iar acestea se vor deosebi prin culoare: cele pentru alegerile parlamentare în circumscripțiile uninominale vor fi de culoare violet, iar în circumscripția națională - culoare gri afumat. În cazul referendumului republican consultativ: buletinul care va conține întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” - va avea culoarea galben pal, iar cel pe care va fi imprimată întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” -  va avea culoarea bej.

Amintim că anterior CEC a decis tipărirea a aproape două milioane de buletine de vot pentru circumscripțiile din afara țării (49-51).

La scrutinul parlamentar și referendumul consultativ din 24 februarie, alegătorii care vor vota peste hotare și cei care vor vota în locul unde își au domiciliul vor primi câte patru buletine de vot. Totuși, alegătorii vor putea refuza buletinele pentru referendum sau pentru scrutinul parlamentar dacă nu vor dori să voteze. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău