ELECTORALA 2019 | Andrei Porubin, fostul șef al pazei Casei Presei, s-a lansat în campanie electorală

  • 01 Februarie 2019 15:28
ELECTORALA 2019 | Andrei Porubin, fostul șef al pazei Casei Presei, s-a lansat în campanie electorală

Candidatul independent pe circumscripția uninominală nr.21 Criuleni, Andrei Porubin, spune că a decis să se implice în această competiție electorală pentru a produce schimbarea în circumscripție, dar și în țară.

Într-o conferință de presă la IPN, în care s-a lansat în campania electorală, Andrei Porubin s-a angajat să promoveze acordarea gratuită a asistenței juridice primare, crearea locurilor de muncă și să mențină dialogul direct cu cetățenii.

Potrivit lui Andrei Porubin, în campania de colectare a semnăturilor, care a precedat înregistrarea sa în cursa electorală, a observat că cetățeanul simplu este lipsit de asistență juridică și nu poate să întocmească o simplă cerere sau plângere. Dacă va deveni deputat, va susține organizarea asistentei juridice primare, prestată gratuit de juriști și avocați voluntari.

Cât privește crearea locurilor de muncă, candidatul acceptă că este o misiune grea, dar nu imposibilă, spune el. Pentru a crea locuri de muncă trebuie atrase investiții și în această direcție își va concentra activitatea.

Referindu-se la comunicarea cu cetățenii, Andrei Porubin menționează că dialogul cu deputații se pierde după campania electorală. Candidatul promite, o dată la trei luni, să meargă la întruniri cu persoanele din comunitate, pentru a le răspunde la întrebări.

A decis să candideze independent pentru că astfel spune că are mai multă libertate. Andrei Porubin este hotărât să nu critice pe nimeni în această campanie, deși el a fost criticat. Candidatul a negat că ar avea în spate vreun partid  sau persoane influente și afirmă că toate deciziile îi aparțin.

În trecut a fost membru de partid, unul de orientare pro-europeană, dar s-a retras din el în 2014, după șase luni, pentru că nu era de acord cu acțiunile conducerii partidului.

Andrei Porubin este născut în Holercani, raionul Dubăsari. După școală, și-a continuat studiile la Institutul de Educație Fizică și Sport. Până pe 2 ianuarie anul curent, a fost șeful pazei la Casa Presei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău