Educația în limba română și exercitarea dreptului la vot, abordate în cadrul Forumului Românilor de Pretutindeni organizat la București

  • 05 Septembrie 2019 12:19
Educația în limba română și exercitarea dreptului la vot, abordate în cadrul Forumului Românilor de Pretutindeni organizat la București Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni de la București, Natalia Intotero, a declarat joi, la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni, că în cadrul acestuia vor fi abordate subiecte precum educația în limba română, exercitarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale, dar și măsuri prin intermediul cărora Guvernul vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că forumul, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, este menit să asigure "o mai bună interacțiune" între românii de pretutindeni și reprezentanții instituțiilor statului român.

"Ne dorim o analiză a proiectelor cu care noi am încercat să venim în sprijinul dumneavoastră, dar și să vă ascultăm problemele cu care dumneavoastră vă confruntați și împreună să identificăm soluții pentru rezolvarea acestora. Vom avea dezbateri în cursul acestor zile, pe teme de interes: educația în limba română, drepturile și libertățile dumneavoastră în statele de rezidență, campanii de informare. De asemenea, exercitarea dreptului la vot pentru alegerile prezidențiale și modificarea legislației în acest sens, măsuri prin intermediul cărora Guvernul României vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă. Și, nu în ultimul rând, cât mai multe proiecte pentru păstrarea identității românești pretutindeni în lume", a spus ea.

Natalia Intotero a salutat prezența la eveniment a românilor din: Ucraina, Republica Moldova, Albania, Cipru, Grecia, SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Danemarca, Islanda, Rusia, Israel, Portugalia, Belgia, Liban, Olanda, Germania, Suedia, Austria, Africa, Australia, Turcia, Malaysia și Canada.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău