Educația în limba română și exercitarea dreptului la vot, abordate în cadrul Forumului Românilor de Pretutindeni organizat la București

  • 05 Septembrie 2019 12:19
Educația în limba română și exercitarea dreptului la vot, abordate în cadrul Forumului Românilor de Pretutindeni organizat la București Agerpres

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni de la București, Natalia Intotero, a declarat joi, la deschiderea oficială a Forumului Românilor de Pretutindeni, că în cadrul acestuia vor fi abordate subiecte precum educația în limba română, exercitarea dreptului de vot la alegerile prezidențiale, dar și măsuri prin intermediul cărora Guvernul vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă, potrivit Agerpres.

Ea a precizat că forumul, organizat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, este menit să asigure "o mai bună interacțiune" între românii de pretutindeni și reprezentanții instituțiilor statului român.

"Ne dorim o analiză a proiectelor cu care noi am încercat să venim în sprijinul dumneavoastră, dar și să vă ascultăm problemele cu care dumneavoastră vă confruntați și împreună să identificăm soluții pentru rezolvarea acestora. Vom avea dezbateri în cursul acestor zile, pe teme de interes: educația în limba română, drepturile și libertățile dumneavoastră în statele de rezidență, campanii de informare. De asemenea, exercitarea dreptului la vot pentru alegerile prezidențiale și modificarea legislației în acest sens, măsuri prin intermediul cărora Guvernul României vine în sprijinul românilor care doresc să se întoarcă acasă. Și, nu în ultimul rând, cât mai multe proiecte pentru păstrarea identității românești pretutindeni în lume", a spus ea.

Natalia Intotero a salutat prezența la eveniment a românilor din: Ucraina, Republica Moldova, Albania, Cipru, Grecia, SUA, Marea Britanie, Spania, Franța, Danemarca, Islanda, Rusia, Israel, Portugalia, Belgia, Liban, Olanda, Germania, Suedia, Austria, Africa, Australia, Turcia, Malaysia și Canada.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13
Ploaie ușoară
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
16

Curs oficial BNM 29 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0936
USD 17.6277 -0.0665
RON 4.0060 -0.0184
UAH 0.6555 -0.0003
RUB 0.2486 -0.0011
Arhivă Radio Chișinău