Eduard Harunjen | Toate persoanele care apar în filmulețul în care Igor Dodon vorbește de finanțarea PSRM din Federația Rusă au fost audiate

  • 11 Iulie 2019 15:41
Eduard Harunjen | Toate persoanele care apar în filmulețul în care Igor Dodon vorbește de finanțarea PSRM din Federația Rusă au fost audiate

Ex-procurorul general, Eduard Harunjen, a vorbit astăzi despre procesul penal referitor la înregistrarea video în care președintele Igor Dodon declară că PSRM ar fi finanțat din Federația Rusă.

„Există un dosar la Procuratura Anticorupție. Eu știu că au fost audiate toate persoanele implicate. Toate acele persoane care au apărut în fața voastră la televizor au fost audiate. Vlad Plahotniuc a fost audiat printre primii. Este un lucru normal pentru că nu poți afla o decizie fără a afla pozițiile fiecăruia care apare în acel filmuleț”, le-a spus Harunjen jurnaliștilor. 

El a mai precizat că în legătură cu declarațiile privind finanțarea PSRM-ului din Federația Rusă este deschis un proces penal, însă nimeni nu are statut de bănuit.

Amintim că în ziua când se forma majoritatea parlamentară între PSRM și Blocul ACUM, în presă au apărut înregistrări video de la negocierile dintre președintele Igor Dodon, fostul lider PD, Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, un apropiat al acestuia, privind crearea unei alianțe. astfel, Igor Dodon declara în înregistrarea respectivă că PSRM ar fi finanțat din Federația Rusă cu câte 700.000 de dolari pe lună. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău