ECDC prognozează o creștere de 5 ori a cazurilor noi până la 1 august, din cauza relaxărilor și a variantei Delta

  • 16 Iulie 2021 14:21
ECDC prognozează o creștere de 5 ori a cazurilor noi până la 1 august, din cauza relaxărilor și a variantei Delta

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) prognozează o creștere puternică a numărului de cazuri de COVID-19 în săptămânile următoare, urmând să se ajungă la de aproape cinci ori mai multe cazuri noi până la 1 august din cauza variantei Delta și a relaxării măsurilor antiepidemice, transmite AFP, preluând cele mai recente proiecții ale agenției, date publicității vineri, scrie AGERPRES.

În zona care include Uniunea Europeană, Norvegia și Islanda, agenția prognozează o incidență de mai mult de 420 de cazuri noi la 100.000 de locuitori pentru săptămâna care se încheie la 1 august, față de sub 90 în săptămâna trecută.

Pentru săptămâna care se termină la 8 august, proiecția sa cea mai îndepărtată, ECDC prognozează o nouă creștere a incidenței, la peste 620 de cazuri la 100.000 de locuitori.

Chiar dacă aceste proiecții rămân ipoteze epidemiologice, acest nivel corespunde celui observat în timpul vârfurilor epidemice din toamna lui 2020 și din aprilie 2021, conform datelor agenției UE.

Totuși, numărul de spitalizări și cel de decese ar urma să crească mai puțin rapid, mai ales datorită campaniei de vaccinare. Rata deceselor asociate COVID-19 ar urma să depășească din nou pragul de 10 la 100.000 de locuitori, față de 6,8 săptămâna trecută.

La momentul actual, tendința este de creștere în două treimi din cele 30 de state monitorizate de ECDE, „iar, în țările cele mai afectate, creșterile cele mai puternice de cazuri și nivelurile cele mai ridicate de contaminare se regăsesc la grupa 15-24 de ani, cu creșteri limitate pentru cei de peste 65 de ani'.

În intervalul 5-11 iulie, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană a făcut un salt de 60%, crescând pentru a doua săptămână consecutiv din cauza 'relaxării măsurilor și a propagării variantei Delta”, detectată inițial în India.

Luna trecută, agenția cu sediul la Stockholm prevenise că, până la sfârșitul lunii august, 90% dintre noile infectări vor fi cu varianta Delta.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău