După ce a recrutat deținuți, Rusia încearcă să trimită pe front și persoane fără adăpost. Caz confirmat în Sankt Petersburg

  • 03 Septembrie 2022 10:29
După ce a recrutat deținuți, Rusia încearcă să trimită pe front și persoane fără adăpost. Caz confirmat în Sankt Petersburg

O situație bizară a fost semnalată în Frunzensky, din Sankt Petersburg. Angajați ai administrației au încercat să recruteze în armată persoane fără adăpost care se refugiau într-un spațiu pus la dispoziție de un ONG rusesc, relatează Novaya Gazeta Europe.

Informația a fost confirmată de reprezentanții ONG-ului Nochlezhka pentru publicația locală Bumaga.

Potrivit acestora, oficialii ruși au mers la unul dintre adăposturile sale pe 17 august, pentru a discuta cu persoanele fără adăpost și a le oferi diverse pliante cu informații despre contractul militar.

Administratorul centrului nu i-a primit însă înăuntru și le-a propus să discute cu conducerea organizației.

Oficialii ruși au plecat, dar, ulterior, au încercat să ia legătura cu reprezentanții ONG-ului prin email, cu scopul de a distribui pliantele respective.

”Am rămas mereu în afara religiei și a politicii, așa că nu îi putem ajuta în niciun fel în această privință”, a declarat Tatiana Bazhenova, reprezentanta Nochlezhka.

Informația a fost confirmată și de administrația districtului Funzensky, pentru publicația rusă Rotonda, care a susținut însă că a fost vorba despre o inițiativă personală a oficialilor în cauză, obiectivul lor fiind acela de a distribui pe cât posibil informații despre contractul militar, potrivit B1TV.

Anterior, au existat informații că autoritățile ruse trimit pe front în Ucraina și deținuți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:6,17 m/s
Wed
11
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău