Dumitru Alaiba, la Forumul de afaceri româno-german, la Berlin: „Încurajăm investițiile străine și facem reforme pentru a crea un mediu de afaceri prietenos și transparent”

  • 29 Septembrie 14:41
Dumitru Alaiba, la Forumul de afaceri româno-german, la Berlin: „Încurajăm investițiile străine și facem reforme pentru a crea un mediu de afaceri prietenos și transparent”

Vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, împreună cu prim-ministrul Dorin Recean, a participat la Forumul de afaceri româno-german, organizat la Berlin. Evenimentul a reprezentat o oportunitate deosebită de a promova potențialul de investiții și dezvoltare economică al Republicii Moldova în fața investitorilor și companiilor germane, transmite Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării.

În marja evenimentului, Dumitru Alaiba a abordat agenda de reforme ambițioase a Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, subliniind angajamentul ferm de a crea un mediu de afaceri prietenos și transparent pentru investitorii străini.

Am povestit actualilor și viitorilor investitori germani în Moldova despre agenda noastră de reforme foarte ambițioasă. Avem ce oferi și avem cu ce impresiona. Încurajăm investițiile străine și facem reforme pentru a crea un mediu de afaceri prietenos și transparent. Lucrăm în continuare, nu avem timp de pierdut. Republica Moldova se poate schimba și se poate schimba rapid. Am demonstrat adaptabilitatea noastră nu o singură dată”, a declarat Dumitru Alaiba.

Totodată, viceprim-ministrul Dumitru Alaiba a subliniat importanța consolidării cooperării și menținerii unei relații solide între Republica Moldova, România și Germania, în vederea stimulării dezvoltării unor noi afaceri în sectoare cu o valoare adăugată semnificativă.

Republica Moldova își asumă în continuare angajamentul de a promova reforme și inovații menite să încurajeze investițiile străine și să creeze un climat favorabil pentru mediul de afaceri. Rămânem deschiși dialogului și colaborării cu partenerii din străinătate, promovând o viziune orientată spre dezvoltare și progres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
2,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:5,14 m/s
Mon
0
Tue
1
Wed
2
Thu
1
Fri
0
Arhivă Radio Chișinău