Drumuri naționale cu circulația întreruptă din cauza viscolului

  • 29 Decembrie 2014 08:27
Drumuri naționale cu circulația întreruptă din cauza viscolului

UPDATE: Cod rosu de ninsori și viscol intre orele 08:30 si 13:00 pentru județele Buzău, Vrancea și vestul județului Brăila.

Ninge viscolit în cea mai mare parte a țării, iar avertizările meteo cu cod galben și portocaliu sunt în vigoare pană la ora 18:00, informează Radio România Actualități.

În nouă județe din Moldova și Muntenia se așteaptă cantități de precipitații de 30 de litri pe metru pătrat, iar la toate acestea se adaugă vântul, care suflă cu viteze de peste 70 de km pe oră.

Sunt deja patru drumuri naționale cu circulația întreruptă iar pe altele traficul este restricționat.

Situația cea mai gravă este în județele Vrancea, Brăila și Galați, după cum ne spune de la Centrul Infotrafic subinspectorul Adrian Creangă.

"Din cauza vremii nefavorabile, ninsoare abundentă și viscol, circulația rutieră este întreruptă pe patru tronsoane de drumuri naționale: DN22 Râmnicu Sărat - Brăila, DN2N Bogza - Caiata - umbrăveni, în județul Vrancea, DN23B Măicănești - Ciorăști, de asemenea în Vrancea și DN24D Tulucești - Vârlezi, în județul Galați.

"Din același motiv, circulația vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricționată pe DN2B Buzău - limita cu județul Brăila și pe DN2C Costești - limita cu județul Ialomița,  tot în județul Buzău", a anunțat subinspectorul Adrian Creangă.  

Autoritățile ne recomandă să evităm deplasările în această perioadă. Vicepremierul Gabriel Oprea.  

"Prima recomandare pe care o avem de transmis populației din zona de sud a țării, respectiv Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, este de a evita circulația.

"În situațiile absolut necesare, recomandăm conducătorilor auto, care pleacă la drum, să aibă carburant suficient, să aibă o rezervă de hrană, de apă, pentru că există riscul aparițiilor blocajelor în trafic, datorită viscolului puternic", a afirmat vicepremierul Gabriel Oprea.

Toate porturile maritime și fluviale din județul Constanța sunt acum închise.

Traficul feroviar și cel aerian se desfășoară în condiții de iarnă, dar pentru moment, nu se semnalează probleme deosebite.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău