Drone ale spionajului militar ucrainean ar fi lovit un depozit de petrol din Sankt Petersburg

  • 18 Ianuarie 11:23
Drone ale spionajului militar ucrainean ar fi lovit un depozit de petrol din Sankt Petersburg

Atacul cu drone asupra unui depozit de petrol din regiunea rusă Leningrad din noaptea de 17 spre 18 ianuarie a fost rezultatul unei operațiuni speciale a Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de la Kiev - potrivit unor surse din serviciile speciale ucrainene.

Ukrainska Pravda scrie că există deja confirmarea lovirii obiectivului vizat de atac.

"Aceasta este o operațiune GUR, care a utilizat mijloace moderne ucrainene. Colectarea datelor continuă, însă sunt confirmate deja lovituri asupra țintelor. De acum înainte, facilitățile militare din Sankt Petersburg și regiunea Leningrad sunt la îndemâna forțelor ucrainene" - a declarat sursa Ukrainska Pravda.

Întrebată dacă acesta este primul caz în care drone ucrainene atacă regiunea rusă Leningrad, interlocutorul publicației a răspuns: "Nu este prima dată, dar sunt diferențe, iar inamicul le-a simțit".

Pe 18 ianuarie, Ministerul rus al Apărării a raportat un atac cu drone ucrainene, în special în regiunea Leningrad. Oficialii de la Moscova au transmis, însă, că ar fi reușit să doboare dronele ucrainene.

Totodată, canalul de Telegram Astra scrie că o dronă a căzut și a explodat pe teritoriul companiei de petrol și gaze "Terminalul Petrolier Petersburg". Potrivit presei ruse, este vorba despre cel mai mare terminal rusesc pentru transbordarea produselor petroliere în regiunea baltică.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău