Dragoș Tudorache: Cred că Republica Moldova poate mai mult și UE este gata să dea mai mult

  • 26 Octombrie 2020 09:34
Dragoș Tudorache: Cred că Republica Moldova poate mai mult și UE este gata să dea mai mult

Republica Moldova are posibilitatea să avanseze pe calea integrării europene și să primească mai multă asistență și atenție din partea UE, dacă va arăta deschidere pentru aplicarea reformelor. Declarații în acest sens a făcut raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, Dragoș Tudorache în timpul unei intervenții în emisiunea Conexiuni de la TVR MOLDOVA.

„Un mesaj politic pe care nu doar eu am vrut să-l transmit să știți că aici am simțit un consens general la nivelul tuturor grupurilor din PE, a fost credința noastră că Republica Moldova poate mai mult și dacă Moldova își asumă mai mult atunci UE trebuie să fie pregătită să dea mai mult. Ați văzut acele pasaje din Raport care menționează posibilitatea unei diferențieri, a unei abordări diferențiate a țărilor din Parteneriatul Estic. Acolo se menționează că cei care vor mai mult și pot mai mult, pot avansa pe calea integrării europene ceea ce eu îmi doresc foarte mult în relația cu Republica Moldova”, a subliniat Dragoș Tudorache, potrivit sursei citate.

Europarlamentaru român a mai adăugat că una dintre liniile roșii ale raportului PE privind Republica Moldova a fost statul de drept, fără acest element relația Chișinău-Bruxelles nu poate fi convingătoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău