Două programe sociale noi în Găgăuzia 

  • 05 Ianuarie 2017 19:36
Două programe sociale noi în Găgăuzia 

La începutul anului curent, în UTA Găgăuzia au fost pornite două programe sociale noi. Unul dintre ele prevede acordarea alocațiilor pentru nou-născuți, iar al doilea îi vizează pe veteranii din structurile de forță din regiune.

Solicitat de IPN, Andrei Vedutenco, secretarul de presă al bașcanului Găgăuziei, a menționat că ambele programe sunt finanțate din bugetul Găgăuziei și se referă doar la locuitorii regiunii.


Începând cu data de 1 ianuarie, din bugetul Găgăuziei sunt oferite îndemnizații unice la nașterea primului copil în mărime de 400 de lei, iar pentru al doilea și următorii copii – câte 600 de lei. „Aceste familii au parte și plățile cuvenite din bugetul republican. Dacă în familie sunt mai mult de trei copii, atunci se adoptă o decizie individuală și se achită un ajutor material mai consistent”, a spus Andrei Vedutenco.

Al doilea program este destinat veteranilor din structurile de forță. Acesta prevede ajutoare financiare unice în mărime de 1500 de lei. „În total, au fost depuse circa 250 de cereri. Cel puțin 150 dintre acestea au fost deja aprobate pentru acest ajutor, restul sunt în proces de examinare”, a menționat Andrei Ghedutenko.

În 2017 va fi continuat și un program lansat anul trecut. Acesta prevede acordarea ajutorului material în mărime de 500 de lei pentru familiile social-vulnerabile în sezonul rece. Banii sunt destinați pentru achitarea plăților comunale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău