Două decenii de parteneriat dintre Republica Moldova și Statele Unite

  • 17 Iulie 2013 10:45
Două decenii de parteneriat dintre Republica Moldova și Statele Unite

Cei 20 de ani de parteneriat în numele democrației dintre Republica Moldova și Statele Unite au fost aniversați astăzi printr-o conferință organizată de ambasada americană de la Chișinău, în colaborare cu mai multe ONG-uri locale.

Evenimentul a fost dedicat trecerii în revistă a celor două decenii de când Statele Unite au recunoscut oficial Republica Moldova și al activităților comune pentru democratizarea țării noastre.

Întors recent dintr-o vizită în Statele Unite, unde a avut o serie de întâlniri cu politicieni și oameni de afaceri, ministrul de Externe, Iurie Leancă, consideră că sprijinul american a fost unul capital în democratizarea Republicii Moldova și în crearea instituțiilor care să asigure acest proces. Șeful diplomației a mulțumit pentru efortul depus de americani în acești 20 de ani.

Ambasadorul Statelor Unite la Chișinău, William H. Moser, a rememorat și el câteva din principalele momente ale parteneriatului moldo-american, subliniind contribuția voluntarilor din Corpul Păcii în apropierea dintre cele două țări. În opinia sa, Moldova este acum mai aproape de atingerea scopului de a deveni o democrație adevărată.

Evenimentul a continuat cu alte două mese rotunde, având ca temă promovarea reformelor, extinderea cooperării regionale, respectiv Asitența economică, Investițiile și dezvoltarea relațiilor economice dintre Republica Moldova și Statele Unite.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Câțiva nori
Umiditate:98 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău