Două ateliere de încondeiere a ouălor pascale au avut loc la un muzeu din Chișinău

  • 13 Aprilie 2023 19:59
Două ateliere de încondeiere a ouălor pascale au avut loc la un muzeu din Chișinău

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală s-au desfășurat, timp de două zile, două ateliere de încondeiere a ouălor, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției, Petru Vicol,a menționat că la aceste ateliere, elevii Gimnaziului ”Trușeni”, Școlii de Arte din comuna Ciorescu, ai Liceului Teoretic ”Dragoș-Vodă” din municipiul Chișinău, studenții Colegiului Financiar-Bancar și studenții Colegiului Național de Comerț al Academiei de Studii Economice a Moldovei au deprins meșteșugul de încondeiere a ouălor.

Potrivit sursei citate, vopsirea ouălor este o tradiție respectată în fiecare an în preajma sărbătorilor pascale. Primele ouă încondeiate au fost donate în patrimoniul muzeal în primul deceniu al sec. XX. Astăzi, colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală cuprinde peste 800 de ouă încondeiate. Ornamentele sau motivele lor cuprind o mare varietate de semne-simbol, care reprezintă diferite domenii ale activității omului. C

Atelierele au avut drept scop promovarea tradiției și valorificarea tehnicii încondeierii ouălor în ajunul sărbătorii Învierii Domnului Iisus Hristos.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău