Dosarul Șor rămâne la CA Cahul. Judecătorii își argumentează decizia

  • 02 August 2019 12:10
Dosarul Șor rămâne la CA Cahul. Judecătorii își argumentează decizia

Curtea Supremă de Justiție (CSJ) a respins cererea avocatului lui Ilan Șor de a strămuta dosarul penal aflat în examinare la Curtea de Apel Cahul pe masa altei instanțe de apel, scrie Ziarul de Gardă.

Potrivit surse citate, avocatul lui Ilan Șor a solicitat strămutarea dosarului pe motiv că inculpatul își exprimă neîncrederea față de completul de judecată care examinează cauza și că ar fi „încălcate grav” drepturile inculpatului. Avocatul argumentează poziți alui Șor prin faptul că „fiind sub presiune mediatică, dar și în urma expunerii reprezentanților politici”, judecătorii ar fi acționat „de o manieră care pune la îndoială rezonabilă imparțialitatea acestora”. Avocatul Vadim Banaru mai declară la CSJ că cei trei magistrați care examinează dosarul la CA Cahul ar fi „afectați de presiunea și imixtiunea politicului în înfăptuirea actului de justiție”.

CSJ a declarat neîntemeiate motivele invocate de apărătorul lui Șor și a respins cererea de strămutare a dosarului.

„Din conținutul argumentelor invocate în cererea de strămutare, se atestă că nu sunt indicate careva argumente concrete ce ar confirma faptul, că strămutarea cauzei la o altă instanță de judecată egală în grad ar duce la examinarea obiectivă, rapidă și completă a ei. (…) Privitor la faptul că se încalcă flagrant și dreptul la un proces echitabil prin prisma încălcării dreptului la apărare, Colegiul penal remarcă, că nu are relevanță la soluționarea cererii de strămutare a cauzei penale și poate fi invocat de către părți, ca temei pentru recurs ordinar, după judecarea cauzei în ordine de apel, în caz de dezacord cu soluțiile pronunțate de către instanțele de fond”, argumentează CSJ prin decizia din 2 august 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău