Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române va putea fi depus, la București, doar în baza unei programări online

  • 21 Mai 2017 10:57
Dosarul pentru redobândirea cetățeniei române va putea fi depus, la București, doar în baza unei programări online

Înregistrarea cererilor privind cetățenia română la sediul Autorității Naționale pentru Cetățeni din București se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online, pe site-ul instituției, se arată într-un comunicat al ANC. Pentru utilizarea aplicației de programare online nu se percep taxe, serviciul fiind gratuit.

„Pornind de la obiectivele de eficientizare și transparentizare a activității Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC), angajamente asumate de către Guvernul României prin aderarea la Parteneriatul pentru o Guvernare Deschisă și pentru o mai bună gestionare a activității de primire și înregistrare a cererilor, începând cu data de 22.05.2017 la sediul ANC din București înregistrarea cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Legea nr. 21/1991, se va efectua exclusiv în baza programării prealabile online a petenților pe site-ul instituției (Programare online).

Pentru utilizarea aplicației de programare online nu se percep taxe, fiind un serviciu gratuit”, se spune într-un comunicat de presă. Începând cu data de 24.05.2017, numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online zilnic. 

„De asemenea, începând cu data de 24.05.2017 numărul de locuri disponibile programării online în vederea depunerii dosarului la sediul ANC crește la 350 de programări online / zi de lucru cu publicul. Persoanele care se vor prezenta la sediul ANC începând cu data de 22.05.2017 în vederea depunerii cererilor privind cetățenia română, formulate în temeiul art. 11 din Lege, fără a se programa în prealabil pentru înregistrarea dosarului, nu vor putea depune cererea privind cetățenia română”, se mai arată în comunicat.

Lista persoanelor programate în fiecare zi de lucru cu publicul va fi afișată pe pagina de internet a Autorității Naționale pentru Cetățeni cu cel puțin șapte zile înainte de data programării. De asemenea, lista va fi afișată și la sediul ANC. Potrivit reprezentanților instituției, obligativitatea programării prealabile online în vederea depunerii cererilor nu se aplică persoanelor care formulează cereri privind cetățenia română în temeiul articolelor 8, 81, 10 și 27 din Legea nr. 21/1991. 

Sursa: TVR Moldova

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău