Dosarul deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare, încă se află la etapa audierii martorilor

  • 14 Septembrie 2022 12:38
Dosarul deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare, încă se află la etapa audierii martorilor

Dosarul deputatului fugar Ilan Șor, condamnat în 2017 la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, care în august 2021 fost repartizat la Curtea de Apel (CA) Chișinău, încă se află la etapa audierii martorilor, după 34 de ședințe de judecată.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, Ion Bocan, purtătorul de cuvânt al CA, a precizat că dosarul se află la etapa audierii martorilor apărării.

În iunie 2022 s-au împlinit trei ani de când Ilan Șor, cercetat în dosarul „frauda bancară”, a părăsit R. Moldova. În această perioadă, Șor, rămas fără imunitate parlamentară pentru a doua oară în luna mai curent, a apărut în numeroase video-uri, postate pe pagina sa de Facebook, în care a lansat mai multe atacuri la adresa partidului de guvernământ și a președintei R. Moldova.

Procuratura a dispus investigații în vederea căutării lui Șor, atât pe teritoriul R. Moldova, cât și peste hotare. Totodată, în privința acestuia au fost pornite procedurile de extrădare, toate actele necesare fiind transmise autorităților competente din Israel, țară în care s-ar afla în prezent deputatul fugar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău