Dosar care vizează un executor judecătoresc și un „pretins colonel FSB”, transmis magistraților

  • 26 Aprilie 2018 15:53
Dosar care vizează un executor judecătoresc și un „pretins colonel FSB”, transmis magistraților

Trei persoane, dintre care un executor judecătoresc și pretins „colonel FSB”, acuzate de trafic de influență și escrocherie, sunt parte a unui dosar transmis în instanță de către procurorii anticorupție.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Anticorupție, în afară de cei doi mai este vizat și fiul executorului judecătoresc.  Cei trei vizați în dosar au pus la cale o schemă infracțională, prin care s-au ales cu o sumă de 25 000 de euro, în schimbul promisiunii făcute unei femei din orașul Cantemir de a influența organele de drept din Ucraina, în vederea eliberării soțului acesteia, aflat în arest preventiv în orașul Odesa, pentru comiterea mai multor infracțiuni.

Astfel, soția bărbatului reținut în Odesa a solicitat ajutorul unei persoane pe care o cunoștea, care s-a adresat unui figurant din dosar, ultimul comunicându-i că, prin intermediul feciorului său, ar putea organiza o întâlnire cu un pretins colonel din cadrul Serviciului de Securitate al Federației Ruse, care ar avea influență asupra autorităților ucrainene, în vederea soluționării problemei.

În cadrul întâlnirii, „colonelul” a convins-o pe femeie că ar putea soluționa problema privind eliberarea celui reținut, în maxim trei săptămâni, contra sumei de 25.000 euro.

Dacă aceștia vor fi găsiți vinovați, ei riscă o amendă în mărime de la 4000 la 6000 unități convenționale sau închisoare de la 3 la 7 ani (cei 2 învinuiți pentru trafic de influență) și închisoare de la 8 la 15 ani (cel acuzat de escrocherie în proporții deosebit de mari).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
10
Tue
10
Wed
10
Arhivă Radio Chișinău