Dorin Recean, la Euronews: Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918 este un eveniment foarte important, care ne amintește de niște decizii mature

  • 28 Martie 11:32
Dorin Recean, la Euronews: Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918 este un eveniment foarte important, care ne amintește de niște decizii mature

Premierul Republicii Moldova a transmis un mesaj la 106 ani de la Unirea Basarabiei cu România din 27 martie 1918. Într-un interviu la Euronews, Dorin Recean a precizat că decizia luată în urmă cu 106 ani a fost una matură, care a făcut din România un stat și mai puternic, transmite Radio Chișinău.

„Este un eveniment foarte important, care ne amintește de niște decizii mature, de niște decizii care au făcut din România un stat și mai puternic. Și eu sunt ferm convins că, atunci când există voință, atunci când există susținere, inclusiv populară, atunci când suntem mai mulți împreună suntem și mai puternici, ne aflăm într-o mai mare securitate și putem împreună să producem și mai multă bunăstare”, a spus Dorin Recean în interviu.

Premierul Republicii Moldova a explicat că, în prezent, au fost realizate în ultimii ani mai multe proiecte care să apropie cele două maluri ale Prutului.

„Eu sunt ferm convins că noi, în ultimii doi ani, am construit mai multe poduri, am construit mai multe drumuri, am interconectat și mai mult cele două maluri ale Prutului cu energie electrică, cu transport rutier și feroviar. Bucureștiul a investit foarte mult în proiecte de infrastructură, dar și în proiecte mai mici, de exemplu în programul satului european, care vrea să dezvolte condiții de viață bune și prielnice pentru cetățenii din stânga Prutului. Și eu cred că aceasta este cea mai bună formă de a apropia malurile””, a precizat Dorin Recean.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:1,03 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău