Dorin Recean: Acum 15 ani, zeci de mii de tineri au ieșit în piață pentru libertate, democrație și un viitor european. Protestul sincer a fost deturnat și întrerupt brutal

  • 07 Aprilie 14:05
Dorin Recean: Acum 15 ani, zeci de mii de tineri au ieșit în piață pentru libertate, democrație și un viitor european.
Protestul sincer a fost deturnat și întrerupt brutal

Premierul Dorin Recean a transmis un mesaj prilejuit de trecerea a 15 ani de la protestele anticomuniste din 7 aprilie 2009.

 
„Acum 15 ani, zeci de mii de tineri au ieșit în piață pentru libertate, democrație și un viitor european al Republicii Moldova. Protestul sincer a fost însă deturnat și întrerupt brutal. Sute de tineri au fost maltratați în comisariatele de poliție și judecați la miez de noapte.
 
Din păcate, acele evenimente tragice au dus la moartea lui Valeriu Boboc.
 
Am spus cu mai multe ocazii că vinovați de acele evenimente au fost polițiști, procurori, judecători și politicieni care au dat comenzi. La 15 ani distanță, am ajuns să avem dosare doar pe polițiști, care nu toți au fost condamnați conform legii. Justiția, deocamdată, i-a scăpat din vedere pe cei care au dat indicații ilegale procurorilor judecătorilor și polițiștilor.
 
Ceea ce trebuie să facem, este să ducem la bun capăt reforma justiției, pentru ca să avem finalitate pe acele dosare în care sunt implicați acei factori politici care au impus ordine ilegale.
 
Acum, însă, putem spune că sacrificiul lor nu a fost în zadar. Suntem mai aproape ca niciodată de Uniunea Europeană, construim Moldova Europeană aici, la noi acasă, pentru bunăstarea și libertatea fiecărui cetățean al acestei țări. Președinția, locul unde au avut loc o parte însemnată din acele evenimente de acum 15 ani, găzduiește o expoziție de fotografii tematice, iar toată săptămâna viitoare, ușile Președinției vor fi deschise între orele 17:00 și 19:00, de luni până vineri, iar sâmbătă și duminică – între 12:00 și 14:00”, a transmis Dorin Recean într=o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău