Dorin Recean a discutat cu administratoarea USAID, Samantha Power. „Prioritatea noastră este să creăm condiții pentru atragerea investitorilor în diverse domenii”

  • 22 Noiembrie 2023 09:16
Dorin Recean a discutat cu administratoarea USAID, Samantha Power. „Prioritatea noastră este să creăm condiții pentru atragerea investitorilor în diverse domenii”

Proiectele desfășurate în Republica Moldova cu suportul Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID), dar și noi perspective de colaborare în domeniul energiei și tehnologiilor informaționale au fost discutate, în format online, de prim-ministrul Dorin Recean și administratoarea USAID, Samantha Power, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului a apreciat sprijinul consecvent al Statelor Unite ale Americii pentru modernizarea țării noastre, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și stimularea creșterii economice. În acest context, prim-ministrul Dorin Recean s-a referit la eforturile întreprinse de autorități pentru revitalizarea economiei Republicii Moldova, menționând că progresele înregistrate în acest domeniu au o importanță majoră în procesul de construire a unui stat rezilient.

„Prioritatea noastră este să creăm condiții pentru atragerea investitorilor în diverse domenii, începând cu industria vinurilor, domeniul energetic și până la segmentul tehnologiilor informaționale. Știm că oamenii așteaptă bunăstarea și vom munci în continuare pentru a realiza toate obiectivele propuse. Avansăm în ceea ce privește asigurarea păcii și securității, reformarea justiției și combaterea corupției și mergem cu pași siguri pe calea de integrare în Uniunea Europeană”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul său, administratoarea USAID a apreciat progresul înregistrat de autoritățile de la Chișinău, exprimând susținerea pentru agenda de reforme, implementată în beneficiul cetățenilor. „Suntem aproape de cetățenii Republicii Moldova și suntem angajați să continuăm sprijinul nostru pentru realizarea priorităților asumate de Guvern”, a menționat Samantha Power.

Părțile au discutat, de asemenea, despre cooperarea în domeniul energetic, extinderea capacității de producție a energiei regenerabile, dar și despre importanța expertizei SUA în diverse domenii.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău