Dorin Chirtoacă va mai fi 30 de zile sub control judiciar. Primarul suspendat se compară cu Aleksei Navalnîi

  • 06 Ianuarie 2018 10:03
Dorin Chirtoacă va mai fi 30 de zile sub control judiciar. Primarul suspendat se compară cu Aleksei Navalnîi

O nouă ședință de judecată în dosarul primarului suspendat al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. Judecătorul de caz, Alexandru Negru, a respins cererea avocaților primarului de încetare a măsurii preventive. Astfel, Dorin Chirtoacă va mai sta 30 de zile sub control judiciar.

Primarul suspendat al Capitalei susține că acțiunea de prelungire a controlului judiciar este o acțiune inutilă:

„Nu are sens să fie mereu prelungit cu 30 de zile, ar trebui să fie deja control judiciar pentru toată perioada anchetei. Treptat vrea să se bage în mintea oamenilor că Dorin Chirtoacă este reținut pentru ceva. Văd un fel de asemănare a caz Navalnîi asupra Rusiei. În mod normal ar trebui să fiu la Primărie și nu ar trebui să fie acolo ilegal alte persoane. Acolo au loc abuzuri și ilegalități în fiecare zi: oameni impuși să scrieri cereri de demisie peste noapte, interdicția de a discuta direct cu presa”.

Procurorul care instrumentează cazul, Dumitru Robu, susține că cererile lui Dorin Chirtoacă nu sunt întemeiate:

„Măsurile preventive în acest caz sunt necesare de a împiedica inculpatul să influențeze  sau să intimideze martorii de a-și schimba declarațiile, inclusiv de a împiedica eschivarea de la instanța de judecată. Toate cererile înaintate de partea apărării sunt abuzive, pentru a tărăgăna examinarea cauzei penale. Sunt cereri neîntemeiate”.

Edilul este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată. Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfârșitul lunii mai și s-a aflat în arest la domiciliu aproape șase luni. La începutul lunii noiembrie, instanța l-a eliberat pe Dorin Chirtoacă din arest la domiciliu și l-a plasat sub control judiciar.

Primarul suspendat se declară nevinovat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău