Dorin Chirtoacă a depus o sesizare împotriva lui Igor Dodon la CEC: „Dodon și PSRM încalcă legea”

  • 18 Octombrie 2020 15:38
Dorin Chirtoacă a depus o sesizare împotriva lui Igor Dodon la CEC: „Dodon și PSRM încalcă legea”

Candidatul Blocului electoral UNIREA, Dorin Chirtoacă, anunță că a depus o sesizare la CEC în care denunță încălcarea legislației de către Igor Dodon, înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat independent, dar susținut de PSRM. Dorin Chirtoacă face referire la circulara CEC din 15 septembrie, precum că partidele politice nu sunt concurenți electorali.

Dodon și PSRM încalcă legea”, a scris Dorin Chirtoacă pe pagina sa de Facebook. El a publicat imagini cu sediul PSRM, de pe strada Columna, cu publicitate pentru Igor Dodon.

Am depus o sesizare la CEC cu privire la încălcarea legii de către candidatul, numit independent, Igor Dodon. Conform circularei CEC din 15 septembrie, partidele politice nu sunt concurenți electorali și nu pot fi implicate în campanie. Or, observam ca fațada sediului principal al PSRM, de pe strada Columna, din Chișinău, este plină de publicitate electorală, cu sloganul de campanie al lui Igor Dodon, înregistrat drept candidat independent. Aceasta reprezintă o încălcare a Codului Electoral și a principiului egalității de șanse a concurenților electorali. Cerem sancționarea concurentului electoral, Igor Dodon și a PSRM”, a scris Dorin Chirtoacă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău