Donații din partea Ambasadei Germaniei pentru poliția moldovenească

  • 08 Aprilie 2016 16:21
Donații din partea Ambasadei Germaniei pentru poliția moldovenească

Ambasada Germaniei la Chișinău a donat vineri, 8 aprilie, Inspectoratului General al Poliției, 20 de teste alcoolscopice și antidrog.

Totodată, cu sprijinul Ambasadei a fost inaugurat și un Centru Mobil al Siguranței Rutiere. În cadrul centrului va fi posibilă învățarea interactivă a regulilor circulației rutiere, întrucât centrul este dotat cu toate cele necesare simulării unei situații rutiere din viața reală, transmite IPN.

Centrul mobil reprezintă un instrument inovativ pentru poliția din Republica Moldova și abordează cultivarea deprinderilor inteligente în rândurile viitorilor conducători auto, începând cu vârsta preșcolară. Prin intermediul centrului, oamenii legii vor promova formarea deprinderilor practice în rândurile copiilor, prin prisma studierii pachetului de reguli ale siguranței rutiere.

Într-un comunicat de presă al Inspectoratului se menționează că proiectul, în valoare de 145 de mii de euro, vine să susțină activitatea de prevenire a poliției din Moldova, având la bază principiile și standardele europene.

Ministrul afacerilor interne, Alexandru Jizdan, a declarat că securitatea rutieră este una din prioritățile ministerului și inspectoratului, iar fără o dotare corespunzătoare, acest lucru este foarte greu de realizat. „Echipamentul donat astăzi va consolida și fortifica considerabil capacitățile poliției de a preveni și combate fenomeneleși evenimentele rutiere, inclusiv prin educare și informare”, a menționat ministrul  Alexandru Jizdan.

De mai bine de doi ani, Ambasada Germaniei la Chișinău susține dezvoltarea continuă și consolidarea capacităților profesionale ale poliției naționale. În anul 2014, oficialii germani au donat poliției primul Centru Mobil de Prevenire. Datorită acestui centru, până în prezent au fost informați peste 45 de mii de copii și adulți despre drepturile și obligațiile de cetățean, modalitatea de colaborare cu poliția și accesarea serviciilor poliției etc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău