Donație de echipamente speciale de control al autenticității documentelor pentru polițiștii de frontieră

  • 14 Noiembrie 2022 15:18
Donație de echipamente speciale de control al autenticității documentelor pentru polițiștii de frontieră

Provocările legate de criza regională impun necesitatea de adaptare a nivelului de dotare al subdiviziunilor MAI, în contextul misiunilor complexe pe care le îndeplinesc. Poliția de Frontieră este garantul integrității frontierelor naționale, de aceea este important ca subdiviziunea să fie asigurată din punct de vedere al echipamentelor și tehnologiilor performante.

Cooperarea dintre Ministerul Afacerilor Interne și partenerii internaționali continuă să dea roade. Astfel, în urma negocierilor, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a primit 170 de echipamente pentru diverse nivele de control de securitate la frontieră, achiziționate cu suportul financiar al Guvernului Republicii Federale Germaniei, se arată în comunicat.

Cu ajutorul acestor echipamente și tehnicii de tip „Regula”, care intră în dotarea structurilor teritoriale ale Poliției de Frontieră, vor fi sprijinite misiunile angajaților de citire, verificare și autentificare a documentelor cu securitate magnetică. Echipamentul va fi utilizat de către polițiștii de frontieră atât la controlul de securitate, în punctele de trecere a frontierei, cât și pentru verificări suplimentare, în linia a doua de control, inclusive la expertiza documentelor. Valoarea donației este de peste 900 mii Euro. 

Potrivit poliției de frontieră, astăzi, 14 noiembrie 2022, la sediul Poliției de Frontieră a avut loc evenimentul de recepție a echipamentelor și tehnicii speciale de control al autenticității documentelor, în prezența ministrei Afacerilor Interne Ana Revenco, șefului Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi, Ambasadoarea Germaniei în Republica Moldova ES Margret Uebber și implementatorului de proiect - ”Global Security-Sector-Reform Foundation” Klaus Kandt.

Este de menționat că asistența dată contribuie nemijlocit la dezvoltarea și modernizarea Poliției de Frontieră în conformitate cu cele mai înalte standarde și bune practici. O bună parte a echipamentelor donate au fost configurate la sistemele informaționale ale IGPF și vor ajunge în timpul apropiat în subdiviziunile de prima linie care au în competențe depistarea actelor false și falsificate, combaterea migrației ilegale, a traficului de ființe umane și al criminalității transfrontaliere. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău