Donald Tusk și-a încheiat discuțiile bilaterale cu liderii prezenți la summitul extraordinar care se desfășoară la Bruxelles

  • 01 Iulie 2019 08:08
Donald Tusk și-a încheiat discuțiile bilaterale cu liderii prezenți la summitul extraordinar care se desfășoară la Bruxelles

Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și-a încheiat în această dimineață discuțiile bilaterale cu liderii prezenți la summitul extraordinar care se desfășoară la Bruxelles, anunță Politico.

O situație de criză a fost declanșată după refuzul Partidului Popular European de a accepta, duminică, acordul de repartizare a funcțiilor de conducere a UE propus la summitul extraordinar convocat la Bruxelles.

PPE era dispus să renunțe la președinția Comisiei Europene și să îl sprijine pe candidatul social-democrat, olandezul Frans Timmermans, cu condiția să obțină președințiile Parlamentului European și Consiliului European. În cursul discuțiilor din marja summitului G20 de la Osaka, liberalii au refuzat însă această repartizare.

Propunerea respinsă de PPE prevedea desemnarea lui Frans Timmermans la președinția Comisiei Europene, alegerea lui Manfred Weber (PPE) în fruntea Parlamentului European, atribuirea Consiliului European unui liberal și desemnarea unui membru al PPE în funcția de șef al diplomației europene, transmite Agerpres.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău