Donald Tusk: Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-sceptic la nivelul UE

  • 29 Mai 2019 10:15
Donald Tusk: Brexitul a servit drept

Paralizia britanică privind Brexitul a servit drept "vaccin" împotriva votului euro-eurosceptic în alegerile pentru Parlamentul European, a declarat marți președintele Consiliului European, Donald Tusk, relatează Reuters,preluat de Mediafax.ro

Partidele eurosceptice au câștigat săptămâna trecută alegerile, dar mai puțin decât se aștepta, iar partidele liberale și verzii au câștigat, de asemenea, în detrimentul celor de centru care s-au fragmentat, potrivit ultimelor rezultate preliminare.

Partidele pro-UE vor avea în continuare o majoritate în noua adunare UE, iar blocul comunitar i-a transmis marți Londrei că nu va renegocia acordul de retragere a MArii Britanii, pe care fostul premier Theresa May l-a stabilit cu UE, dar care nu a fost ratificat de Parlamentul britanic.

 "Nu mă îndoiesc că unul dintre motivele pentru care oamenii de pe continent au votat pentru o majoritate pro-europeană este și Brexitul", a declarat Tusk într-o conferință de presă după ce a prezidat un summit al tuturor celor 28 de lideri UE pentru a alege cinci nume pentru funcțiile de conducere ale blocului care urmează să fie ocupate după alegerile europarlamentare.

 "Deoarece europenii au văzut ce a înseamnat Brexitul în practică, au tras concluzii. Brexitul a fost un vaccin împotriva propagandei anti-UE și a știrilor false. "

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău