Donald Trump susține că este în formă bună, după o apariție ce a ridicat semne de întrebare despre starea sa de sănătate

  • 14 Iunie 2020 18:00
Donald Trump susține că este în formă bună, după o apariție ce a ridicat semne de întrebare despre starea sa de sănătate

Președintele american Donald Trump, care împlinește duminică vârsta de 74 de ani, a respins duminică suspiciunile privind forma sa fizică sau eventuale probleme de sănătate, după apariția unor imagini în care el este văzut coborând de pe o scenă cu pași ezitanți, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Liderul de la Casa Albă a participat sâmbătă la ceremonia decernării diplomelor la prestigioasa academie militară de la West Point și a susținut acolo un discurs neobișnuit de consensual pentru stilul său, afirmând, printre altele, că absolvenții acestei instituții sunt exemple privind diversitatea Americii, remarcă venită în contextul protestelor violente ce continuă în SUA după uciderea afro-americanului George Floyd de către un polițist alb în timpul arestării.

La capitolul politicii externe, Trump a subliniat că datoria militarilor americani nu este de a reconstrui țări străine, ci de a-și apăra țara și a promis că Statele Unite vor pune ''capăt erei războaielor nesfârșite", estimând că nu este treaba forțelor americane să rezolve "conflicte vechi în locuri îndepărtate, de care mulți nici măcar nu au auzit".

Însă, după ce și-a terminat discursul, la părăsirea scenei el a lăsat impresia că are dificultăți pe rampa de acces, pe care a coborât-o precaut cu pași mici. Presa americană a mai remarcat și faptul că Trump s-a folosit de ambele mâini pentru a ridica paharul cu apă din care a băut în mijlocul discursului și a făcut un efort pentru a pronunța corect numele generalului Douglas MacArthur, un erou al celui de-al Doilea Război Mondial.

Sâmbătă seară, Trump a ținut să răspundă el însuși pe Twitter bănuielilor despre starea sa de sănătate. Rampa de acces a scenei era ''foarte lungă și abruptă, nu avea balustradă și, mai ales, era foarte alunecoasă'', a explicat președintele american, adăugând că a dorit să fie mai precaut pentru ca să nu cadă și să dea presei ocazia să râdă de el.

 Donald Trump aspiră anul acesta la un al doilea mandat prezidențial în urma unei competiții electorale în care cel mai probabil contracandidat va fi democratul Joe Biden, cu trei ani mai în vârstă decât el și pe care l-a denumit ''somnorosul'', Biden la rândul său având unele reacții care au ridicat semne de întrebare despre starea sa de sănătate.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,4
Nori împrăștiați
Umiditate:94 %
Vint:2,06 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău